Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković pobjedom u Bruxellesu potvrdila je svoju četvrtu ukupnu pobjedu u bacanju diska u “Dijamantnoj ligi”.

Perković je pobijedila hicem od 67.50 metara iz četvrte serije ispred svjetske prvakinje, Kubanke Denije Caballero, koja je bila vodeća nakon tri serije sa 65.77m. Treće je mjesto sa 62.64m zauzela Njemica Nadine Mueller.

 

  • Uz četiri uzastopna naslova pobjednice “Dijamantne lige”, Perković je i aktualna olimpijska pobjednica, te trostruka europska prvakinja u ovoj disciplini, dok je na svjetskim prvenstvima osvajala zlato u Moskvi 2013., te srebro prije 17 dana u Pekingu kada ju je pobijedila Caballero.

 

Ove je godine u “Dijamantnoj ligi” Perković od mogućih 32 osvojila čak 30 bodova, drugo mjesto je sa sedam bodova zauzela Kubanka Yaimi Perez, dok je Caballero s pet bodova završila na trećem mjestu.

REZULTATI:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)    67.50m

2. Denia Caballero (Kuba)         65.77

3. Nadine Mueller (Njem)         62.64

REDOSLIJED U “DIJAMANTNOJ LIGI”:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)    30

2. Yaimi Perez (Kuba)                 7

3. Denia Caballero (Kuba)          5

Komentiraj

FOTO:Damir SENČAR /ds FAH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.