Događaji oko SOA-e, odnosno smjena ravnatelja te sigurnosne agencije Dragana Lozančića, te problemi s kojima se suočavaju umirovljenici koji mirovinu dobivaju iz inozemstva, povodi su za stanku koju je u srijedu u Hrvatskom saboru zatražilo čak devet zastupničkih klubova.

 Klubovi su stanku zatražili kako bi dobili priliku da, mimo dnevnog reda, progovore o aktualnim temama.

Drago Prgomet (Hrid) prvi je izrazio želju govoriti o događajima oko SOA-e, a u tome su mu se priključili klubovi oporbenih SDP-a, HNS-a, laburista, ali i većinskih HDZ-a, Mosta, HSLS/BUZ-a te HSP-AS-a.

Ugrožena je nacionalna sigurnost, a osobe koje obnašaju najviše državne dužnosti izvrgnute su ruglu, argumentirao je SDP-ov Nenad Stazić.

Silvano Hrelja (HSU) najavio je da želi upozoriti na probleme 200.000 umirovljenika koji mirovinu primaju iz inozemstva, u čemu mu se priključio i Klub HDZ-a.

Sabor u srijedu treba raspravljati o radu Ureda za javnu nabavu u 2014.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.