RUSKI avioni tijekom jučerašnjeg dana imali su 15 borbenih letova nad Sirijom u kojima je napadnuto 10 meta Islamske države, javilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Russia Today.

“Tijekom dana Sukhoi-34, Sukhoi-24M i Sukhoi-25 borbeni avioni napravili su ukupno 15 borbenih letova iz beze Khmeimim. Zračni napadi napravljeni su na deset meta Islamske države”, rekao je Igor Konashenkov, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

“Oko dvadeset tenkova T-55, koji su militanti zarobili od sirijske vojske, je uništeno u napadu”, rekao je Konashenkov dodavši da je uništeno i nekoliko bacača raketa.

U videu koje je objavilo rusko ministarstvo vidi se i napad na ISIS-ovo skladište streljiva nedaleko Homsa.

“Trepereće svjetlo potvrđuje detonaciju municije koju je prouzrokovao direktan pogodak. Gusti dim potvrđuje da je nastao požar u skladištu”, objasnili su iz ministarstva video koji su objavili, a koji prikazuje spomenuto gađanje skladišta oružja nedaleko Homsa.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.