Nakon što je ministar poljoprivrede Tomnislav Tolušić u četvrtak preko svog Facebook profila napao strane trgovačke lance, navevši Lidl i kaufland, koji prodaju čak i kruh iz uvoza, priopćenjem su se glasili iz Kauflanda.

Kaufland u priopćenju, između ostalog, navodi kako se na njihovim policama nalazi 60% pekarskih proizvoda iz Hrvatske. Kauflandovo priopćenje prenosimo Vam u cijelosti:

“Kaufland Hrvatska k.d. svojim kupcima želi pružiti što bolji omjer kvalitete i cijene proizvoda. S obzirom na velik asortiman Kauflanda, a kako je i Hrvatska dio zajedničkog tržišta Europske unije, trudimo se pri selekciji proizvoda odabrati proizvode koji će našim kupcima najviše odgovarati. Što se pekarskih proizvoda konkretno tiče, trenutno u svojoj ponudi imamo skoro 60% proizvoda hrvatskog porijekla. Stoga nam je žao što se Kaufland spominje u ovom kontekstu, budući da u našem širokom asortimanu svakako imamo i velik broj hrvatskih proizvoda te se zaista trudimo podržati i hrvatske proizvođače koliko je moguće, što je vidljivo iz navedenih brojki.

Građeni na pouzdanim temeljima, redovito ispunjavamo sve svoje obveze prema svim svojim poslovnim partnerima te trenutno zapošljavamo oko 3.700 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj investirali smo više od 3,5 milijardi kuna. Vođeni željom da što više zadovoljimo potrebe svojih kupaca, trudimo se ponuditi prije svega kvalitetne proizvode prema dostupnim cijenama”, napisali su.

Tolušić kritizirao strane trgovačke lance zbog kruha iz uvoza

Komentiraj