Potpredsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Ivan Šuker poručio je u četvrtak kako nije politički korektno da Vlada na svojoj posljednjoj sjednici produžuje mandate čelnicima državnih tvrtki.

 “Nije nimalo politički korektno napraviti to na zadnjoj sjednicu Vlade”, rekao je Šuker novinarima, upitan za Vladinu odluku da privremeno produži mandate članovima uprava i nadzornih odbora tvrtki od strateškog značaja i onima u kojima država ima većinsko vlasništvo. Vladu na odlasku prozvao je da je počistila sve direktore koje je našla, a da sada svojima “betonira status”.

“Svi znamo da je bila sječa glava, počistili su sve direktore koje su našli, bez obzira kome su pripadali, imenovali su svoje i sad im betoniraju status”, istaknuo je Šuker.

Podsjetio je da je HDZ-ova Vlada, u nastojanju da spriječi takve poteze, donijela Zakon o preuzimanju vlasti, po kojemu Vlada na odlasku ne može donositi odluke koje stvaraju obaveze budućoj Vladi.

“Ako ste imali direktore, vi ste na određeni način stvorili obaveze budućoj Vladi”, rekao je Šuker novinarima u Hrvatskom saboru.

Tehnička Vlada u četvrtak je članovima uprava, nadzornih i upravnih odbora te upravnih vijeća u trgovačkim društvima od strateškog značaja, te onima u kojima država ima većinsko vlasništvo, privremeno produžila članstvo dok nova Vlada ne izabere i imenuje nove članove.

Budući da dijelu članova Uprava, NO-a i UV-a istječe mandat u sljedećim danima i tjednima, u Vladi tvrde da im je nužno privremeno produžiti mandat kako bi te tvrtke mogle normalno funkcionirati, odnosno kako bi se izbjegao mogući nastanak štete.

 

Komentiraj

FOTO: Saša Zinaja
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.