Melania Trump, supruga predsjedničkog kandidata Republikanske stranke Donalda Trumpa, demantirala je napise iz američkih medija kako je kada je počela raditi kao model u New Yorku koristila turističku vizu, izigravši tako američki sustav viza.

U priopćenju je poručila kako je u ‘svakom trenutku’ poštivala imigracijske zakone. Melania se još uvijek mora očitovati o tome kakvu je vizu koristila tijekom jednog modnog snimanja 1995. godine u New Yorku. Njen suprug u svojoj kampanji ima čvrsti stav oko ilegalne imigracije.

Melania Trump je rekla kako je u SAD-u kao model počela raditi 1996. godine, ali golišave fotografije objavljene prošlog vikenda u jednom tabloidu snimljene su godinu ranije. Taj nesklad izazvao je reakcije i postavio pitanja o njenom imigracijskom statusu u to vrijeme te da li je uopće imala pravo raditi. Vlasnik jedne agencije kazao je kako je 1996. godine bio sponzor Melaniji za H1B radnu vizu.

Ona je sama kazala da se svakih nekoliko mjeseci vraćala u rodnu Sloveniju kako bi vizu obnovila, a to je generalno potrebno s turističkim i poslovnim vizama koje ne dopuštaju rad u SAD-u. Ova bi situacija mogla izazvati dodatni kaos u kampanji Donalda Trumpa.

Komentiraj