Policija je otkrila počinitelja kojeg sumnjiči da je podmetnuo požar u Krilu Jesenice, objavio je u petak na twitteru ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Glede požara koji je izbio u Krilu Jesenice brzom operativom otkrio se počinitelj koji je priveden u postaju“ napisao je ministar, dodajući da policija provodi kriminalističko istraživanje.

Šumski požar je na području Krila Jesenice, istočno od Splita, buknuo u četvrtak navečer, a tijekom noći se nošen jakim vjetrom rasplamsao u smjeru Gornje Podstrane. Požar je stavljen pod nadzor, zahvaljujući kiši koja je u petak ujutro počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane.

Prema podacima do 2. rujna, policija je izvršila kriminalistička istraživanja za 65 požara te 28 osumnjičenika predala pravosudnim tijelima. U međuvremenu, policija je osumnjičila još jednog muškarca da je izazvao požar sredinom srpnja, paleći roštilj pored svoje kuće u Gornjim Brelima.

Komentiraj

FOTO:FaH/ Damir SENÈAR /ik
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.