Na kriminalističkom istraživanju u kninskoj policijskoj postaji bio je mlađi muškarac kojeg se sumnjiči da je izazvao više požara.

Mladić je uhićen još u utorak navečer, a tijekom cijelog jučerašnjeg dana trajalo je kriminalističko istraživanje.

Danas su iz policije dali više detalja o ovom slučaju. Mladića, koji je maloljetnik, sumnjiči se za šest kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

“Osumnjičeni je u vremenu od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i dana 9. siječnja, u mjestu Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Ovako izazvanim požarima je prijetila opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera.

Tijekom ovog kriminalističkog je utvrđeno da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13,30 sati nakon što je izazvao požar u Žagroviću, predio Buline, kada je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, oko 16,30 sati na suprotnoj strani između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru. Ovaj požar je ugašen 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma ovom prilikom je nastala šteta procijenjena na iznos od 1.309.084,70 kuna.

Po dovršeno kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, objavili su iz PU šibensko- kninske.

Komentiraj