Čelnik najveće oporbene stranke u Republici Srpskoj Mladen Bosić optužio je u nedjelju predsjednika tog entiteta Milorada Dodika da mu prijeti likvidacijom i ustvrdio kako je Dodik psihički nestabilna osoba i da bi morao potražiti liječničku pomoć.

“Dobio sam ozbiljnu prijetnju prije nekoliko dana od strane Dodika a kao posljedicu te prijetnje poduzeo sam određene mjere na osobnoj sigurnosti. U toj prijetnji je čak definirano i mjesto gdje će doći do napada”, kazao je novinarima u Banjoj Luci Bosić, čelnik Srpske demokratske strake (SDS) i zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta BiH.

Bosić je kao izravnu prijetnju svojoj osobnoj sigurnosti naveo Dodikovu izjavu kako će “vidjeti hoće li biti uravnotežen” ukoliko ga sretne na ulici.
Bosićevi i Dodikovi verbalni obračuni učestali su nakon početka suđenja po tužbi predsjednika RS-a koji je čelnika SDS-a optužio za klevetu.
Bosića je Dodik sudu u Banjoj Luci  tužio zbog izjave da je “ukrao milijune” a na ročištu održanom ovoga tjedna vještak-psihijatar kojega je doveo Dodikov zastupnik je ustvrdio kako predsjednik RS-a zbog Bosićeve objede sada pati od postraumatskog stresnog sindroma (PTSP)  te kako je zbog toga dobio i  govornu manu logoreju.
Logoreja je definirana kao duševno oboljenje koje osobu uglavnom navodi na brzi i nepovezani govor odnosno na “patološku brbljavost”.
“Za nas sve bi bilo dobro da ga netko uvjeri da potraži stručnu pomoć”, kazao je Bosić dodajući kako zbog Dodikovih prijetnja nije uplašen no nije niti ravnodušan.
Predsjednik SDS-a je uvjeren kako će na temelju dostupnih dokaza uskoro biti otvoreni sudski procesi u kojima će se dokazati Dodikova umiješanost u korupciju a prvi takav slučaj mogao bi biti vezan za kupnju vile u Beogradu vrijedne 750 tisuća eura.

Komentiraj