Saborsi zastupnik i predsjednik HRID-i Drago Prgomet večeras je u RTL Direktu prokomentirao stanje na hrvatskoj političkoj sceni. “U Hrvatskoj u ovom trenutku Vlada ne vlada”, kazao je Prgomet.

Objasnio je da je za to niz primjera, a posljednji je onaj u kojem parlamentarna većina nije podržala prijedlog premijera i predsjednice. “Doista ne postoji barem onaj onaj minimum razine dobre komunikacije u donošenju odluka”, kaže Prgomet. Ipak, naglašava, pozitivna je stvar što Hrvatska napokon ima šefa sigurnosnih službi, te što je izabran zahvaljujući dijelom vladajućih i dijelom oporbe.

“Ovo je korak naprijed jer po prvi puta u Hrvatskoj imamo šefa SOA-e koji nije dio jedne stranke”, istaknuo je Prgomet.

Kao bivšem članu MOST-a nezavisnih lista, kaže da mu je žao što MOST nije inzostirao na reformama koje su činile sastavni dio njihovog predizbornog programa. “Prije svega, to su reforme javne uprave, teritorijalnog ustroja, znanosti i obrazovanja”, kaže Prgomet dodajući da vjeruje da bi bilo potpuno pogrešno da se inzistira samo na represivnom aparatu.

Na pitanje da li bi stao uz Bandića u preslagivanju Vlade, kaže da ne bi. “Ono što bismo mi doista željeli je da ova Vlada počne upravljati Hrvatskom. Stanje je i više nego ozbiljno, vidjeli ste prognozu BDP-a. Vrlo rado bismo im pomogli, a moj savjet ovoj vladi je – izvolite gospodo, sjednite se i dogovorite”, poručuje.

Naglašava kako Vladi ne treba puno ako ima dobre namjere. “li neka vlada napravi set reformskih zakona, pošalje ih u Sabor… potpuno sam uvjeren da ćemo i mi sudjelovati u prihvaćanju onih zakona koji su dobri, kao što bi prihvatili i one oporbe”, zaključuje Prgomet.

Komentiraj