Četiri osobe privedene su u srijedu ujutro u Sydneyju u okviru protuterorističke istrage o ubojstvu zaposlenika australske policije.

Do privođenja je došlo u okviru premetačina u Sydneyju za koje je mobilizirano 200 policajaca, dok Australija strahuje od napada “usamljenih vukova” inspiriranih džihadističkom ideologijom.

Istražitelji još uvijek pokušavaju razumjeti razloge koji su naveli tog 15-godišnjeg adolescenta da puca u glavu 58-godišnje policijskog računovođe u petak ujutro na zapadu Sydneyja.

Ubojica identificiran u medijima kao Farhad Jabar rođen je u Iranu, kurdskog je i iračkog podrijetla, i nema policijski dosje. Dječak je ubijen u pucnjavi s policijom.

Catherine Brun, pomoćnica zapovjednika policije države Novi Južni Wales potvrdila je da su neke osobe uhićene u srijedu poznate policiji.

“Vjerujemo da Jabar nije radio sam”, rekla je Brun.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.