Britanski milijarder i zemljoposjednik Gerald Cavendish Grosvenor, bliski prijatelj kraljevske obitelji poznat po svom naslovu Vojvode od Westminstera, naglo je umro u 64 godini, objavila je glasnogovornica njegove obitelji.

Vojvoda, koji je naslijedio velika zemljišta u središnjem Londonu i drugdje, vrijedio je 12,2 milijarde dolara i bio šesta najbogatija osoba u Velikoj Britaniji po listi najbogatijih Sunday Timesa iz 2016. godine.

Grosvenor je bio bliski prijatelj nasljednika britanske krune princa Charlesa, a povijest njegove obitelji seže do dalekog pretka Gilberta koji je s Vilimom Osvajačem u Englesku stigao 1066., stoji na internetskoj stranici obitelji.

“S najvećom tugom potvrđujemo da je Vojvoda od Westminstera, Gerald Cavendish Grosvenor (64) preminuo u bolnici Royal Preston”, napisala je glasnogovornica kasno u utorak, dodavši kako je tamo doveden sa svog imanja u Lancashireu gdje mu je naglo pozlilo.

Princ Charles i njegova supruga Camilla “duboko su šokirani i veoma tužni” vojvodinom naglom smrću, prenijela je glasnogovornica, a kraljica Elizabeta i njezin suprug Philip izrazit će Grosvenorovoj obitelji sućut privatnom porukom.

Grosvenorova supruga Natalia kuma je Charlesovom sinu Williamu, idućem na redu za prijestolje, a njegov sin, koji će naslijediti titulu vojvode, kum je princu Georgeu, Williamovom trogodišnjem sinu.

Grosvenor je svoju titulu naslijedio 1979., kada je imao 27 godina, kao i velika zemljišta u dva najskuplja londonska okruga, Mayfairu i Belgraviji, te zemlju u Škotskoj, Španjolskoj i drugdje.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.