Turska vojska ubila je više od 30 kurdskih boraca u operaciji na sjeveru Iraka gdje su ukopani pripadnici Radničke stranke Kurdistana (PKK), objavio je u utorak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

“Tijekom noći izveli smo prekograničnu operaciju u kojoj je ubijeno više od 30 terorista”, kazao je Erdogan u televizijskom obraćanju.

Tursko ratno zrakoplovstvo je početkom rujna u više područja sjevernog Iraka izvelo zračne napade na položaje PKK-a. Nakon dvije i pol godine prekida vatre, oružani sukobi između Ankare i PKK-a ponovo su buknuli u srpnju na jugoistoku zemlje. Gotovo da i nema dana bez sukoba turskih snaga sigurnosti i kurdskih gerilaca. U posljednja dva mjeseca u sukobima je poginulo oko 150 turskih vojnika i 1100 pripadnika PKK-a.

Od pobune Kurda 1984., u sukobu dviju strana izgubljeno je oko 40.000 života.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.