Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je u petak da će njegova zemlja u potpunosti ispuniti svoje obveze iz europskog programa pomoći, ali neće tolerirati masovne ovrhe nad nekretninama tisuća prezaduženih grčkih građana.

Cipras je istaknuo da ne dolazi u obzir da Grčka postane “arena konfiskacija” domova.

Iako to nije kazao izravno, neizravno je aludirao na pregovore s vjerovnicima, koji su zapeli na pitanju zaštite prvog doma građana koji ne mogu više otplaćivati kredite.

“Neki možda pokušavaju oživjeti raspravu (o izlasku Grčke iz eurozone) na stražnja vrata, odgađajući provedbu revizije i dokapitalizacije banaka”, rekao je novinarima nakon sastanka s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom.

Cipras je naglasio da će Atena ispuniti svoje obveze iz programa pomoći.

“Grčka je potpisala sporazum koji će ispuniti, nije potpisala sporazum da preda svoj suverenitet”, rekao je.

Hollande je kazao da će Francuska poslati stručnjake koji će pomoći Grčkoj u provedbi privatizacije kako bi se prikupio novac i osnažio porezni sustav.

Komentiraj

FOTO:Photoshot
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.