Predsjedništvo HDZ-a okupilo se u ponedjeljak popodne u sjedištu stranke, a očekuje se da će jedna od tema biti istup donedavnog istaknutog člana stranke Zlatka Hasanbegovića koji se kandidirao na nezavisnoj listi Brune Esih za zagrebačku gradonačelnicu.

Kako je najavio predsjednik stranke Andrej Plenković novinarima prigodom dolaska, pojedinosti o temama sastanka očekuju se po završetku.

Upitan može li Hasanbegović za sobom ‘povući’ još nekog člana stranke, član predsjedništva Lovro Kuščević rekao je da je HDZ čvrsta zajednica i da ostaje pri svojim načelima i principima.

Što se tiče poteza Hasanbegovića, stranački statut je vrlo jasan i tu se nema što komentirati, dodao je.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika i član predsjedništva stranke Drago Prgomet ponovio je stranačko stajalište da se Hasanbegović sam isključio iz stranke.

“S predsjednikom Plenkovićem čuo sam se u subotu ujutro i dogovarali smo nastup u KD Lisinski, i to je jedina istina, odgovorio je Prgomet na pitanje je li s Plenkovićem razgovarao o izbacivanju Hasanbegovića iz stranke.

Sve odluke donose se  predsjedništvu, Hasanbegović je bio njegov član i na sve je odluke mogao utjecati. Ne mogu komentirati postupak čovjeka koji usred kampanje ode iz jedne u drugu stranku, rekao je Prgomet novinarima uoči početka sjednice Predsjedništva.

Komentiraj