U HDZ-u su u nedjelju održane unutarstranačke konzultacije, a predsjednik stranke Tomislav Karamarko najavio je za ponedjeljak sjednicu Predsjedništva HDZ-a na kojoj će se razgovarati o tome koja će ministarstva preuzeti ministri koje će predložiti Most, a koja oni iz Domoljubne koalicije, uz poruku da mandatar Tihomir Orešković ima pravo veta.

“Od sutra ćemo razgovarati o tome u kojim ministarstvima će odgovornost preuzeti ministri koje će predložiti Most, a u kojima oni Domoljubne koalicije. Istodobno ćemo mandataru predlagati i konkretne osobe za pojedine resore. Korektno je dati mu vremena da porazgovara s kandidatima i da samostalno odluči, bez ikakvog pritiska”, objavio je Karamarko na Facebook stranici.

Poručio je da je stanje u državi takvo da imenovanje najkvalitetnijih ljudi nema alternativu.

Prve unutarstranačke konzultacije o kandidatima za ministre održane se uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a i nastavka pregovora s Mostom.

Karamarko ističe da pregovori s Mostom idu po planu te očekuje da će biti završeni u roku.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.