Alen Filipović Grčić, pobjednik Bare, u subotu je s 8 punata osvojio i Čoju, drugo prednatjecanje Alke.

Alen Filipović Grčić s dvije “sride” i jednim pogotkom “u dva” u subotu je bio najbolji kopljanik na drugom prednatjecanju uoči sutrašnje, 301. Sinjske alke.

Natjecanje je počelo sa satom odgode jer je u Sinju gotovo cijeli dan padala kiša. Iako su uvjeti na trkalištu bili iznimno teški, alkari su postigli dobre rezulte, a gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Vojvoda Ante Vučić u znak pobjede Filipoviću Grčiću privezao je 211 centimetara crvene čoje. Viteško alkarsko društvo pobjednika Alena Filipovića Grčića nagradilo je s 20 tisuća kuna i srebrnom plaketom Alke. Njegovom momku Anti Perajici također je pripala srebrna plaketa Alke.

Tridesetogodišnji Alen Filipović Grčić godine potječe iz stare alkarske obitelji, a na Alki je debitirao 2002. Do sada je osvojio tri Bare , dvije Čoje i Alku. 301. Sinjska alka održati će se sutra s početkom u 16 sati i 30 minuta.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.