Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i predsjednik vlade Tihomir Orešković uputili su brzojave sućuti talijanskim kolegama po dužnosti zbog katastrofalnog potresa u središnjoj Italiji, priopćeno je iz Sabora i Banskih dvora.

Reiner uputio je izraze sućuti predsjednicima oba doma talijanskog parlamenta, Lauri Boldrini i Pietru Grassu.

“Sa žaljenjem i zabrinutošću pratim vijesti o posljedicama jakog potresa koji je noćas pogodio središnju Italiju. Ljudski je život najveća vrijednost koju imamo. U ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te u svoje osobno ime izražavam najiskreniju sućut Vama kao i svim obiteljima poginulih i unesrećenih. Stradalima želim brz i uspješan oporavak te upućujem izraze čvrste podrške naporima da se spase životi ljudi pod ruševinama”, napisao je Reiner.

Orešković je poslao brzojav sućuti talijanskom premijeru Matteu Renziju.

“S dubokom sam tugom primio vijest o razornom potresu koji je pogodio Vašu zemlju, gubitku života i materijalnoj šteti koje je prouzročio. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, izražavam najdublju sućut Vama, obiteljima poginulih i iskreno suosjećam sa svima pogođenim ovom katastrofom”, stoji, između ostalog, u Oreškovićevom brzojavu.

Izraze sućuti talijanskim vlastima poslali su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Predsjednik Unione Italiana – Talijanske Unije, Furio Radin i Predsjednik Izvršnog Odbora Unione Italiana – Talijanske Unije, Maurizio Tremul.

Najmanje 38 ljudi, po službenim podacima talijanske civilne zaštite, poginulo je u potres koji je pogodio središnji dio Apeninskog poluotoka oko 3.30 sati. Po talijanskim medijima, neslužbena bilanca stradalih već je dosegla 63.

Komentiraj