Francuska policija uhitila je muškarca osumnjičenog za podmetanje požara u Parizu u kojem je poginulo osam osoba, uključujući dvoje djece, prenose agencije. Požar je buknuo u ranim satima srijede, a više od 100 vatrogasaca trebalo je nekoliko sati da ga stave pod kontrolu.

Četiri preživjele osobe, od kojih su neke u kritičnom stanju, nalaze se u bolnici. Policijski izvor rekao je kako je osumnjičeni pronađen sa ‘svijećom i upaljačem’. Francuska web stranica TF1 dodaje kako je muškarac u 30-im godinama već poznat policiji.

 

  • Francuska policija kaže kako je do uhićenja došlo na temelju iskaza svjedoka u CCTV snimki. Uzrok požara još se uvijek istražuje.

 

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao je kako se istražitelji fokusiraju na mogućnost kaznene namjere. Vatrogasne ekipe pozvane su na mjesto događaja oko 20 minuta nakon ponoći i brzo su ugasili požar, ali pozvani su natrag dva sata kasnije kada je buknuo puno veći požar. Veći je požar počeo u prizemlju i brzo se proširio.

“Kada imate dva poziva s iste adrese u jednoj noći, vjerojatno se radi o zlonamjernom činu”, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet.

Neki od stanara pokušali su pobjeći kroz prozore. Požar je izbio u privatnoj zgradi, a plamen je oštetio još 15 drugih objekata. Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je kako se radi sve kako bi se otkrio uzrok ove tragedije.

Komentiraj

FOTO:EPA/YOAN VALAT
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.