U ekskluzivnom intervjuu za Media servis potpredsjednik Vlade Božo Petrov poručio je kako bi napisi koji su danas izašli Nacionalu trebali zabrinuti prvenstveno ministra branitelja Miju Crnoju. Osvrnuo se i na netočno prijavljivanje boravišta te odgovorio na pitanje treba li Crnoja odstupiti…

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja u Remetincu je bio pritvoren zbog nasilničkog ponašanja, donosi današnji Nacional, a Božo Petrov u razgovoru za Media servis o tome kaže:

“Mislim da bi to prvenstveno trebalo zabrinuti gospodina Crnoju ako je to točno. Nisam služba da bih znao unaprijed sve informacije o osobama. Iskreno, nije mi drago ali ne mogu o nečemu govoriti unaprijed prije nego imam sve relevantne informacije”, rekao je Petrov.

Petrov: Ako je istina, odluka je na njemu

Ministar branitelja danas je u medijima i zbog lažnog prijavljivanja adrese, što je otkrio Index. U njegovom životopisu stajala je samoborska adresa gdje se nalazi drvena šupa, a on zapravo živi u obiteljskoj kući u jednom zagrebačkom kvartu. Prireza u Samoboru nema, dok je u Zagrebu 18 posto.

“To treba istražiti, slažem se, ali ne mogu u ovom trenutku dok nemam sve informacije ispred sebe posim onoga što sam pročitao u medijima. Mislim da ne bi bilo korektno o tome govoriti”, kaže Petrov.

Na upit treba li Crnoja odstupiti ako se optužbe pokažu točnima Petrov odgovara:

“To je njegova odluka. Druga je stvar što bi bilo sa ljudima unutar Mosta”,

Upitan hoće li razgovarati o tome sa gospodinom Karamarkom odgovara:

“Naravno da ćemo razgovarati.”

Kad je riječ o registru izdajnika, Petrov nije za takav način “obračuna”.

“Po nama nije dobro da se na ovakav način izlazi apriori s ovakvim izjavama što će se raditi,a da se nije usuglasilo. Registar izdajnika nije nešto što mijenja klimu na pozitivno i zbog toga, ako netko ima problema s nekim izdajnicima, zna se na koji način se to rješava, definitivno se ne rješava javnim medijskim linčom i provođenjem ikakvih registara izdajnika”, kaže Petrov.

Ako ikada taj prijedlog dođe…

“Neće doći”, odgovara Petrov.

Petrov za blagoslov, ali bez medija

Potpredsjednik Vlade osvrnuo se i na jučerašnje primopredaje u ministarstvima, posebno onu u Ministarstvu branitelja kada su se mogle čuti ružne poruke upućene bivšem ministru branitelja Predragu Matiću ali i bivšoj ministrici socijalne politike Milanki Opačić.

Ja se iskreno nikad nisam slagao s linčom i to meni jest problem. Stvari se mogu kulturno i diplomatski izvesti i mogu se poslati poruke da one ne budu ipak baš teške”, rekao je Petrov.

Kad je pak riječ o blagoslovu Ministarstva branitelja, Petrov je rekao:

“Ukoliko za to netko ima potrebu, ja ne vidim ništa loše. Ali opet ću reći, postoji način na koji se to radi i ja ne vidim zašto od toga treba stvarati spektakl. Imate i blagoslov u svojim kućama svake godine pa ne zovete sa sobom medije”, rekao je Petrov.

Ne vidi ništa loše ni da se blagoslove Banski dvori što je pak najavio premijer Tihomir Orešković:

“Iskreno, ne vjerujem da je to premijer rekao da od toga napravi spektakl, nije takav čovjek. Mislim da je to ono što za njega osobno nešto znači. Ako budem tu, ako budem fizički prisutan, bit ću i na tom događaju, ali s druge strane se ne slažem da se takve stvari koriste za medijski spektakl”, kaže Petrov.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.