Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina zatražio je u srijedu opoziv premijera Tihomira Oreškovića “i dijela Vlade”, zbog prikrivanja Transatlantskog investicijskog trgovinskog sporazuma (TTIP) od Sabora i zastupnika.

“Tražim opoziv premijera i djela Vlade zbog TTIP-a koji je zatajen Saboru i zastupnicima, odnosno zbog dolaska tvrtke Monsanto u Hrvatsku”, rekao je Petrina na početku saborskog zasjedanja, priključivši se zahtjevima da se odredi stanka kako bi klubovi mimo dnevnog reda mogli govoriti o temama koje drže aktualnima.

Prije njega je Miro Bulj iz Mosta najavio da želi govoriti o postavljanju baznih stanica bez građevinske dozvole, a HNS-ovka Anka Mrak Taritaš o najavljenim promjenama u oporezivanju nekretnina.

Predsjednik Sabora Željko Reiner stanku je odobrio te primijetio mali broj nazočnih u sabornici. “U smanjenom smo broju nego što bi trebali biti”, rekao je Reiner.

Sabor u srijedu treba raspravljati o zajmu za sustav obrane od poplava.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.