Švicarski državljanin koji je u četvrtak predvečer nestao na Konavoskim brdima još nije pronađen, a potraga je ušla u peti dan, doznaje se u ponedjeljak ujutro od pročelnika HGSS-a Dubrovnik, Zorana Čabrila.

“Danas poslijepodne južna padina će se proći helikopterom, gore je trenutno zapovjedno vozilo s dvije grupe ljudi, a popodne nam dolaze tri potražna tima. Bit će još dvije grupe ljudi, pretraživat će se područje gdje imamo indikacije da bi se mogao nalaziti nestali”, rekao je Čabrilo te dodao kako ranije indikacije nisu dale rezultate.

“U posljednjih pet dana na Konavoskim brdima u potragu je uključeno preko 130 ljudi, koji traže više od 1200 sati. Pretraženo je već ogromno područje, ali još uvijek nema rezultata. Danas iza 16 sati bit će intenzivnija pretraga”, rekao je on.

Na upit jesu li se razmatrale druge mogućnosti osim nestanka, Čabrilo je istaknuo kako su u koordinaciji sa svim nadležnim službama.

“Mi smo u koordinaciji s policijom, službom Hitne pomoći, Općom bolnicom Dubrovnik, Zračnom lukom, ali imamo negativnu povratnu informaciju. Područje je izrazito zahtjevno”, rekao je Čabrilo te dodao kako traže uz pomoć potražnih pasa, helikoptera, dronova itd.

Švicarac je nestao nakon što se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo. NJegov je nestanak u četvrtak nešto prije 20 sati prijavila je supruga, a potragu otežava činjenica da Švicarac, inače iskusan planinar, nema uz sebe mobitel.

Komentiraj