Papa Franjo je u nedjelju tijekom mise u Ecatepecu, prenapučenom gradu punom nasilja blizu glavnog grada, uputio poziv na stvaranje Meksika bez emigracije i trgovaca smrti.

Pred masom brojnijom od 300.000 ljudi, Papa je zatražio od Meksikanaca da pretvore svoju zemlju u zemlju mogućnosti, gdje se neće trebati emigrirati i gdje radnici neće biti iskorištavani, zemlju koja neće oplakivati svoje muškarce i žene, mlade i djecu koji završavaju uništeni u rukama trgovaca smrti.

Ecatepec je prvo od najosjetljivijih mjesta koje je Papa izabrao za svoje posjet tijekom petodnevog puta u Meksiko, drugu najkatoličkiju zemlju svijeta.

Papa Franjo zatim odlazi u Tuxla Gutierre i San Cristobal de Las Casas, dva jako siromašna grada na granici s Gvatemalom i zatim u grad Morelia, te u Ciudad Juarez, opasnu regiju gdje su migranti žrtve nasilja kada pokušavaju stići do američke granice.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.