Najmanje 15 osoba je ubijeno i oko 40 ranjeno u petak u samoubilačkom napadu na procesiju šijita u Džakobabadu u pokrajini Sind na jugu Pakistana, objavili su bolnički i policijski izvori.

Najmanje 15 tijela i više od 36 ranjenih prebačeno je u bolnicu, potvrdio je ravnatelj bolnice.

Neki ranjeni su zračnim putem prebačeni u susjedni grad Larkana, kaže regionalni ministar zdravstva Džam Mehtab Dahar. Među žrtvama ima i djece.

Atentat je izveden blizu rezidencije lokalnog šijitskog čelnika dok se odvijala procesija šijitskih vjernika tijekom njihovog svetog mjeseca Muharama.

U četvrtak je u samoubilačkom atentatu u jednoj šijitskoj džamiji u Balučistanu  na jugozapadu Pakistana ubijeno najmanje 11 osoba, među kojima šestero djece a 12 ih je ranjeno.

Šijiti predstavljaju oko 20 posto stanovništva Pakistana (200 milijuna stanovnika), zemlje u kojoj su  u većini sunitski muslimani.

Komentiraj

FOTO:EPA/FIDA HUSSAIN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.