Na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u srijedu u Mexico Cityju na temu Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga, projekt hrvatske vlade e-Građani osvojio je prvo mjesto u Europi, priopćila je vladina služba za odnose s javnošću.

Hrvatskoj je nagrada dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom te unapređuje transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga, navodi se u priopćenju.

 “Hrvatska Vlada je napravila najveći napredak na području pružanja kvalitetne javne usluge u Europi i za to smo danas dobili prvu nagradu  međunarodne Inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast”, rekao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj, koji je preuzeo nagradu.

Partnerstvo za otvorenu vlast je međunarodna inicijativa pokrenuta 2011. koja putem suradnje vlada i civilnog društva promiče reforme u svrhu postizanja otvorenije i odgovornije vlasti te danas broji 66 država.

Komentiraj

FOTO:: Marijan Susenj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.