Slovačka će uložiti veto na bilo kakvu odluku o obveznim kvotama za raspodjelu migranata između zemalja članica Europske unije na sastanku 14. rujna, rekao je u nedjelju slovački ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak.

Ministri unutarnjih poslova 28 zemalja članica održat će izvanredni sastanak u Bruxellesu u ponedjeljak kako bi razmotrili prijedloge za raspodjelu migranata koje je u srijedu iznio predsjedndik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

“Imam vladin i parlamentov mandat da uložim veto na bilo koje pitanje glede kvota jer nemaju smisla, izravno su usmjerene protiv izbjeglica i ni na koji način ne rješavaju ovu krizu”, rekao je Kalinak u televizijskom intervjuu.

Juncker je u srijedu predložio da zemlje članice EU-a prema obvezujućim kvotama raspodjele 160.000 migranata koji se sada nalaze u Italiji, Grčkoj i Mađarskoj.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.