Turska je u subotu ostvarila prijetnje i granatirala područja na sjeveru Sirije pod nadzorom kurdskih snaga, što će dodatno otežati rješavanje sirijske krize.

Američki državni tajnik John Kerry koji u Muenchenu sudjeluje na Konferenciji o sigurnosti, upozorio je da je sirijsko pitanje na “prekretnici” između rata i mira, nekoliko dana pošto su se Washington i Moskva dogovorili o skorom “prekidu neprijateljstava”.

Tursko topništvo je granatiralo sektore na sjeveru pokrajine Alepa iz kojih su Postrojbe za zaštitu kurdskog naroda (YPG) nedavno potisnule islamističke pobunjenike, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Izvor u YPG-u rekao je za AFP da je na meti granatiranja bio vojni aerodrom Minnigh koji su 10. veljače zauzele kurdske snage.

Aerodrom Minnigh, udaljen desetak kilometara od turske granice, smješten je između dviju važnih prometnica koje iz Alepa, drugog po veličini grada u zemlji, vode u Azaz, nešto sjevernije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.