Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je podizanje plaća policijskim službenicima koje bi trebale doći na razinu onih koje imaju carinici.

“Kad promatramo plaće policijskih službenika i plaće srodnih djelatnosti (npr. carinik treće vrste), primijetit ćemo da je velika razlika u tim primanjima, što je neodrživo. Policijski službenik je ipak na ulici, izložen je svakodnevnom riziku po zdravlje i život te smatram da je to potrebno žurno izjednačiti. Mi ćemo napraviti prvi korak. Cilj nam je izjednačiti primanja policijskog službenika početnika s carinikom treće vrste. Tu je velika razlika. Ići ćemo s koeficijenta 0.76 na 0.8, što znači da će to obuhvatiti 5.911 policijskih službenika, u prosjeku 226 kuna će biti veća primanja”, rekao je Orepić za RTL Direkt

Osvrnuo se i na temu registarskih tablica. Rekao je kako će građani moći zadržati postojeće tablice, samo kad budu išli u zemlje EU morat će imati oznaku zemlje. Dodao je i kako će tablice, koje bi na ulicama mogli vidjeti početkom ljeta, koštati 76 kuna.

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.