“Dogodio se slučaj koji podrazumijeva određene poteze, samo je gospodin Dolački je udaljen s dužnosti dok su ostali odstupili uz vlastitu suglasnost. Oni ostaju unutar sustava MUP-a”, kazao je ministar Vlaho Orepić za Dnevnik Nove TV.

Ministar je kazao kako se pljačka u policiji nije trebala dogoditi te kako treba stvari raščistiti.

“Policija treba biti glavni stup sigurnosti Republike Hrvatske. Potpuno idem do kraja, bitno je naglasiti da nije sve onako kako je do sada prikazano, vrlo je moguće da se radi o ljudima iz sustava koji su pokušali diskreditirati policiju”, kazao je ministar Orepić te dodao da nastavlja sa započetom reorganizacijom MUP-a.

Na pitanje vjeruje li kako je ovo krivično djelo organizirano s ciljem da ga se smjeni s čela ministarstva unutarnjih poslova, ministar Orepić naglašava kako ne vjeruje u teorije zavjera. Osvrnuo se i na kritike od strane HDZ-a i HSP AS-a, koalicijskih partnera MOST-a.

“Nastavit ću raditi samo za narod”

“Nisam pobornik teorija urote, no ima onih koji od svojih uskih političkih interesa na vide interese Republike Hrvatske”, kazao je ministar, a o konkretnim imenima nije želio govoriti.

Potom je kazao kako je Hrvatska sigurna zemlja i kako nije točno da nemamo šefa Sigurnosno obavještajne agencije.

“Mi imamo i šefa SOA-e kao i ravnatelja policije koja radi svoj posao, budite uvjereni da dobro radimo svoj posao”, kazao je Orepić te dodao kako od svih političara, svih boja, očekuje odgovorno ponašanje, a od javnosti očekuje potporu u reorganizaciji MUP-a.

“Osjećam potrebu da radim i nastavit ću raditi samo za narod. MUP je nekad predstavljao nešto drugo, ja se želim da bude ono što treba biti, zaštitnik naroda”, kazao je Orepić te dodao da provalnici i odgovorni za pljačku PU u Heinzelovoj u Zagrebu biti vrlo brzo poznati.

Komentiraj