Petero migranata, četiri žene i dijete, utopilo se u Egejskom moru kada im se u olujnom nevremenu i velikim valovima prevrnuo čamac, izvijestila je u subotu grčka TV mreža Skai.

Europska agencija za nadzor granica Frontex i grčka obalna straža reagirali su na sinoćnji incident u blizini grčkog otoka Samosa i spasili nekoliko migranata. Za sada se ne zna koliko je sveukupno ljudi bilo u čamcu koji je isplovio iz Turske prema Grčkoj. Ovo je prvi tragični slučaj migranata u Egejskom moru unazad nekoliko tjedana.

Grčki krizni stožer za izbjeglice je ovaj tjedan objavio da je zamijećen veliki pad broja migranata koji iz Turske stižu u Grčku. U ožujku je dnevno u prosjeku stizalo oko 900 migranata, a u petak je u 24 sata stiglo njih 149.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.