U unutrašnjosti Hrvatske u subotu će biti djelomice sunčano uz povremeno više oblaka, osobito u Slavoniji, gdje još u početku može pasti vrlo malo kiše. Na Jadranu se očekuje pretežno sunčano vrijeme, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren, u prvome dijelu dana ponegdje jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverac s olujnim i orkanskim udarima, slabjet će u drugome dijelu dana. Najviša temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 17 °C.

Meteoalarm je za subotu izdao upozorenja žute i narančaste boje za područja Rijeke, Knina, Splita i Dubrovnika zbog olujnih udara bure, čiji udari mogu ići i do 130 km/h. Crvena upozorenja na snazi su za obalu Kvarnera i Velebitski kanal.

U nedjelju će se na Jadranu zadržari pretežno sunčano vrijeme, a u unutrašnjosti promjenjiva naoblaka uz sunčana razdoblja. U unutrašnjosti može pasti i malo kiše ili pokoji kratkotrajni pljusak, pogotovo u Slavoniji.

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

Komentiraj