Odvjetnica naoružanog 26-godišnjeg Marokanca kojega su svladali putnici vlaka za Pariz rekla je u nedjelju da nije imao terorističke motive, nego da je namjeravao opljačkati putnike.

  • “Namjeravao je izvesti pljačku kako bi mogao jesti i dobiti nešto novca”, kazala je Sophie David za francusku televiziju BFM-TV.

 

Tvrdi da nije čuo pucnjavu u vlaku i da mu je kalašnjikov bio neispravan. Jedan od Amerikanaca koji je intervenirao rekao je također da puška nije bila ispravna.

Tvrdi također da je oružje, koje uključuje kalašnjikov, automatski pištolj i devet šaržera, pronašao odbačeno u kovčegu u parku u Bruxellesu.

Policija smatra da se u vlak koji je vozio na liniji Amsterdam-Pariz ukrcao u Bruxellesu.

Trenutačno je beskućnik, a nedavno je putovao u Španjolsku, Belgiju, Austriju i Njemačku, kazala je odvjetnica za dnevnik Le Parisien. Zanijekala je da je posjetio Tursku i Siriju.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard de Cazeneuve rekao je u subotu da im je napadač poznat po svojim vezama s radikalnim islamističkim pokretima.

Petorica putnika koji su spriječili napad sastat će se u ponedjeljak s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.