Nakon završetka Europskog nogometnog prvenstva koje se ove godine održava u Francuskoj, Antonio Conte više neće biti izbornik Italije. Contea se posljednjih dana povezuje s preuzimanjem klupe aktualnog engleskog prvaka Chelsea, a ovom je odlukom samo pojačao nagađanja.

46-godišnjak je postao talijanskim izbornikom u kolovozu 2014. godine, napustivši klupu Juventusa. Conte je torinski klub odveo do tri uzastopne titule prvaka Italije.

“Ima veliku potrebu za travnjakom i svakodnevnim treninzima”, rekao je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio.

Cheslea je otpustio Jose Mourinha u prosincu prošle godine, a na njegovo je mjesto doveo Guusa Hiddinka do kraja sezone. ‘Bluesi’ su se pod Hiddonkom uzdigli od 16. do 10. mjesta Premierlige, ali su ispali i iz Lige prvaka i FA kupa. Vjerojatno je kako se sljedeće sezone neće natjecati u Europi.

Conte je u igračkoj karijeri upisao više od 500 nastupa za Juventus, osvojivši pet ligaških naslova i Ligu prvaka. Za Italiju je nastupio 35 puta. Kao trener sjedio je na klupi Arezza, Barija, Atalante i Siene, a onda se 2011. godine vratio u Juventus. Prve ih je sezone odveo do naslova prvaka bez izgubljene utakmice.

Favoriti za nasljednika Contea na klupi talijanske reprezentacije su Roberto Donaldoni i Claudio Ranieri.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.