Zbog snijega koji se u petak popodne i subotu ujutro očekuje u većem dijelu Slovenije prometno-informacisjki centar i upravljač autocestama DARS preporučili su obaveznu zimsku opremu vozila.

Snježni pokrivač će se, po najavama meteoroloških službu, spustiti do nizina, najviše na istoku zemlje, gdje se očekuje do 15 centimetara snijega.
Vozači su upozoreni na mogućnosti zastoja i duže vrijeme koje je potrebno planirati za putovanje do cilja.
Slovenski auto-moto klub (AMSZ) objavio je da se je u slučaju jačih snježnih padavina na lokalnim cestama, u slučaju veće količine snijega, mogu očekivati i duži zastoji.
Vozačima i policija preporučuje se strpljenje u prometu, obvezna zimska oprema te kontrola količine goriva u spremnicima pred odlazak na putovanje.

Ovih je dana prometna policija provela kontrolu profila guma vozača na cesti i u nekim slučajevima otkrila nepravilnosti u montaži i profilu guma, a otkriven je i vozač koji je vozio s gumama starima 17 godina.

Obvezna upotreba zimskog profila guma i odgovarajuće zimske opreme na cestama u Sloveniji prema zakonu je obvezna od 15. studenog do 15. ožujka, a u slučaju zimskih vremenskih uvjeta i snijega i izvan tog razdoblja.

Komentiraj