Disneyjevi šefovi vjerojatno već neko vrijeme zadovoljno trljaju ruke i razmišljaju o novom nastavu animiranog filma ‘Aladin’. Ipak, moglo bi doći do velikih komplikacija. Robin Williams, koji je preminuo prošle godine, u svojoj je oporuci naveo kako producenti njegovo ime, snimljene vizualne ili glasovne izvedbe ne smiju koristiti 25 godina od njegove smrti.

Williamsov Genie vjerojatno je najpopularniji lik iz animiranog filma. A ukoliko u Disneyju ne žele napraviti kardinalnu grešku i zamijeniti nezamjenjivog Williamsa, na nastavak Aladina morat će pričekati. Još 24 godine.

Oskarovac je počinio samoubojstvo u kolovozu prošle godine, nakon borbe s depresijom i demencijom s Lewy tjelešcima. Iz Disneyja su već kazali kako imaju dovoljno snimaka Williamsa u ulogi Geniea da se napravi četvrti film o Aladinu. Ipak, na semaforu se upalilo crveno svjetlo.

Tvorci filma priznali su da su lik napravili baš za Williamsa. “Da je rekao ne, tko zna što bismo napravili. Ne postoji druga osoba koja bi to mogla izvesti. Nasreću, pristao je”, rekli su redatelji Ron Clements i John Musker, prenosi Independent.

Komentiraj

FOTO:Screensot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.