Njemački sud u četvrtak je osudio dvojicu muškaraca za seksualni napad uoči Nove godine na žene u Kölnu koji je tada okrenuo javno mišljenje protiv odluke Berlina da otvori vrata za više od milijun migranata.

Sud u Kölnu dosudio je 20-ogodišnjem Iračaninu i 26-godišnjem Alžircu jednogodišnju uvjetnu kaznu, u presudi koja je donesena samo nekoliko sati nakon što je parlament u Berlinu jednoglasno pooštrio zakon o seksualnim napadima.

To je prva presuda za incidente u Kölnu na Silvestrovo, kad su stotine žena prijavile policiji da su bile napadnute u blizini glavnog kolodvora.

Policija je rekla da se radilo uglavnom o osobama koje su po izgledu bile iz Sjeverne Afrike ili afričkih zemalja.

Načelnik policije u Kölnu nakon toga je morao odstupiti, a aktivistice za ženska prava pokrenule su kampanju “Ne znači ne”. Sve to užarilo je raspravu o integraciji migranata u Njemačku.

Komentiraj

FOTO: EPA/MARIUS BECKER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.