Njemačka policija u utorak je privela sedamnaestogodišnjeg islamista za kojeg je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova pokrajine Brandenburg rekao da je Sirijac koji je planirao samoubilački napad u Berlinu.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova savezne države Brandenburg rekao je kako “može potvrditi” tvrdnje o planiranju napada.

Brandeburška policija  je rekla da još nije našla dokaze da je osumnjičeni, koji je uhićen u regiji Uckermark sjeveroistočno od Berlina, planirao napad.

“Za sada ne možemo potvrditi sirijsko državljanstvo i konkretne planove napada. Istraga se nastavlja”, objavila je policija na svom Twitter računu.

“Po dokazima, on se pridružio džihadu i pozdravio sa članovima obiteljima”, rekla je policija.

Prošle srijede je njemačka policija u Berlinu uhitila četvoricu osumnjičenih islamista uoči masovnog okupljanja protestanskih vjernika i posjeta bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame.

U Njemačkoj su još uvijek živa sjećanja na napad na božićni sajam u Berlinu, u kojemu je 12 ljudi ubijeno, a počinitelj je bio tražitelj azila koji je pripadao terorističkoj organizaciji Islamska država.

Komentiraj

FOTO: EPA/TOBIAS HASE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.