Internetska stranica Wikileaks objavila je u srijedu niz privatnih e-mailova direktora CIA-e Johna Brennana a neimenovani haker tvrdi da mu je provalio u virtualni poštanski pretinac.

Među dokumentima je upitnik koji je ispunio Brennan kad je bio razmatran za dužnost u administraciji američkog predsjednika Barack Obame, memorandum  Obami o Iranu i pismo jednog senatora o metodama  zlostavljanja osumnjičenih za terorizam.

List New York Post ovog je tjedna objavio da ga je kontaktirao tinejdžer koji je tvrdio da je hakirao Brennanov privatni e-mail kao i e-mail američkog tajnika za državnu sigurnost Jeha Johnsona.

Glasnogovornik  CIA-e u srijedu je kazao da je Brennanova obitelj bila žrtvom zločina ali se čini da nisu kompromitirane nikakve državne tajne.

“Hakiranje obitelji Brennan je zločin I obitelj Brennan je žrtva”, kazao je glasnogovornik. “Privatni elektronski podaci obitelji Brennan maliciozno su poharani i sada ih se raspačava internetom. Takav se napad može dogoditi svakome I treba ga osuditi a ne reklamirati”.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.