Nakon kiše koja posljednjih dana pada u cijeloj Hrvatskoj, Državni hidrometeorološki zavod prognozira kako ćemo u petak napokon ugledati malo sunca. Biti će, naime, djelomično sunčano, s promjenjivom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti može biti i mjestimične magle.

Ipak, kiše će biti još ponegdje – posebice u istočnoj Hrvatskoj te na sjevernom i južnom Jadranu, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, a na Jadranu povremeno umjeren jugozapadnjak, na južnom dijelu još prijepodne i jako jugo.

Ujutro će biti od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva, dok će najviša dnevna temperatura biti od 15 do 20 °C. U gorju, ipak, malo niža.

Iako su u četvrtak još na snazi žuta i narančasta upozorenja Meteoalarma, većinom zbog obilnih kiša i pljuskova, u petak bi cijela Hrvatska trebala ‘pozeleniti’. Narančasto upozorenje na snazi će sutra biti još samo na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će još biti mogućnosti obilnih kiša s bujičnim poplavama, naročito u urbanim sredinama. Može pasti od 40 do 90 milimetara kiše. Mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Komentiraj