Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević iz redova HDZ izjavio je uoči sjednice Vlade u četvrtak da se domoljubni kriteriji prilikom izbora zamjenika i pomoćnika ministara podrazumljevaju, dok je Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić rekao da je najvažniji kriterij stručnost, a da s domoljubnim kriterijima nije upoznat.

Kuščević je odgovorio novinarima da već danas kreću razgovori s kandidatima za te pozicije i da će oni vrlo brzo donijeti odluku.

Upitan koji će biti njihovi kriteriji za odabir prvih suradnika, Kuščević je rekao: „Stručnost, iskustvo, poštenje, i spremnost za rad”. Upitan za domojublje što spominje glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, Kuščević je rekao da se to podrazumijeva.

Mostov ministar Panenić rekao je da su mu najbitniji kriterij po kojem će birati pomoćnike stručne osobe.  “Da krenemo raditi”, rekao je Panenić.  Nije, kaže, upoznat s domoljubnim kriterijima koji se spominjali za izbor zamjenika i pomoćnika ministara.

Most će večeras, kazao je Panenić, imati sastanak vezano uz biranje pomoćnika i zamjenika.  Kaže da ne zna iz koje stranke će biti pomoćnici u njegovom resoru.

Opovrgnuo je nagađanja da su ministarstva  blokirana. “Dođite kod mene i vidjet ćete. Nisu blokirana, radimo i pokušavamo najbolje, ovo će biti brzo riješeno”, poručio je.

Panenić kaže da nije upoznat s detaljima razgovora na Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta jer je sinoć dokasna imao sastanak.

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta u srijedu navečer dogovorilo je kvote za zamjenike i pomoćnike ministara, sada kreću razgovori ministara i kandidata i sve će biti gotovo za nekoliko dana, izvijestili su nakon sastanka Vijeća koordinatori Ivan Kovačić (Most) i Milijan Brkić (HDZ).

Komentiraj