Papa Franjo tajno se sastao sa službenicom u Kentuckyju koja je osuđena jer odbija dati dozvole za brak istospolnim parovima te joj dao riječi ohrabrenja, rekao je njezin odvjetnik postaji CBS News.

Mat Staver, odvjetnik i osnivač Vijeća slobode, rekao je da se Papa sastao s matičarkom Kim Davis iz okruga Rowan i njezinim suprugom u vatikanskom veleposlanstvu u Washingtonu prošli četvrtak tijekom svojeg posjeta Sjedinjenim Državama.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi rekao je da on ne bi želio ni potvrditi niti opovrgnuti izvješće.

Staver je rekao da njegov tim do sada nije htio objelodanjivati vijest o sastanku kako bi spriječio upletanje u širu Papinu poruku tijekom njegova posjeta Sjedinjenim Državama.

Zbog toga nismo htjeli prekriti značenje Papina posjet izvješćujući o sastanku s  Kim Davis, rekao je Staver u intervjuu CBS-u u utorak.

Papa je tijekom razgovora rekao Davis da “ostane jaka”, kazao je Staver.

Vrativši se s desetodnevnog puta po Sjedinjenim Državama Papa je novinarima u ponedjeljak rekao da vladini dužnosnici imaju “ljudsko pravo” odbiti izvršenje dužnosti ako im tako nalaže savjest.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.