Vojna kopnena operacija u Siriji Turske i Saudijske Arabije ne previđa se a bilo koje djelovanje u tom smislu moralo bi uključivati sve zemlje koalicije protiv Islamske države predvođene SAD-om, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu u ponedjeljak.

Ruski zračni udari predstavljaju  najveću prepreku postizanju prekida vatre u Siriji, rekao je Cavusoglu na novinskoj konferenciji u Ankari.

Rekao je i da će se sirijska oporba, koja je u subotu pristala na “mogućnost” privremena primirja, ponovno sastati u Rijadu.

Glasnogovornik pregovaračkog odbora sirijske oporbe rekao je da su ključne oporbene skupine u ponedjeljak počele trodnevni sastanak u Rijadu, dan nakon što je američki državni tajnik John Kerry objavio da je postignut načelni dogovor s Rusijom o modalitetima primirja u Siriji.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.