Oko 3.700 ljudi ušlo je iz Mađarske u Austriju u četvrtak, izjavio je glasnogovornik policije, što je veliki porast priljeva migranata koji će izvršiti dodatni pritisak na austrijske vlasti koje pokušavaju organizirati njihov prijevoz za Njemačku.

Deseci tisuća ljudi, među kojima mnogi koji bježe od rata u Siriji, prelijevaju se preko granice otkako su Austrija i Njemačka otvorile svoje granice tijekom vikenda. Gotovo svi idu u Njemačku, a samo stotine traže azil u Austriji.

Glasnogovornik je rekao da je novi val migranata koji prelaze granicu krenuo oko ponoći te da se očekuje da će ih biti još.

“To zasigurno nije kraj današnjeg vala jer će sigurno doći još ljudi”, kazao je.

Istodobno je mađarska policija priopćila da je u srijedu privela 3.321 migranta, što je najveća brojka u jednom danu ove godine.

Ukupno je u Mađarskoj samo ovog mjeseca popisano gotovo 22 tisuća migranata i izbjeglica koji iz pravca Srbije preko Mađarske pokušavaju doći do bogatih zemalja zapadne Europe.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.