Zbog terorističkih napada koji su se u posljednjih nekoliko dana dogodili u Europi pojačane su sigurnosne mjere u Hrvatskoj. U Ravnateljstvu policije kazali su kako su se i dosad provodile mjere zaštite od terorističkih aktivnosti u skladu sa sigurnosnim prosudbama, a u idućem razdoblju provodit će se i dodatne.


Na lokacijama gdje se okuplja veći broj građana bit će više policije, pojačan će biti nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa, na granicama, a pri provođenju granične kontrole nad svim putnicima i prijevoznim sredstvima, javlja N1.


Premijer Plenković kazao je kako mu je cilj povećati stupanj kvalitetnog umrežavanja svih hrvatskih službi i poboljšati suradnju s partnerima kako bi se spriječile prijetnje s kojima možemo biti suočeni.

‘Jedna od mojih prvih odluka bila je osnivanje povjerenstava koja se bave izradom nove Strategije nacionalne sigurnosti. Koncepcija Domovinske sigurnosti je plod višegodišnjeg rada jednog od stranačkih Odbora.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane vodi ta povjerenstva zajedno sa svojim suradnicima’, izjavio je premijer Plenković nakon sastanka najviših stranačkih tijela, Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a.

Komentiraj