Oko 200 tisuća kuna iznosi materijalna šteta nastala u požaru splitskog HZZO- a koji je u ponedjeljak s četiri molotovljeva koktela gađao I.S. (40) iz Splita i koji je u utorak pritvoren zbog kaznenog djela općeopasne radnje, doznaje se od Općinskoga državnog odvjetništva.

DORH je izvijestio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik oko 12,10 sati, 8. lipnja 2015., ušao u službene prostorije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i nogom otvorio vrata ureda u kojima su se nalazili zaposlenici i stranke. Nezadovoljan odlukom liječničke komisije, upaljačem je zapalio već pripremljene staklene boce napunjene zapaljivom materijom te ih bacio u ured. Zaposlenici i stranke koji su tada bili u prostorijama HZZO-a su u strahu za vlastite živote bježali kroz vrata i prozore čime je nastupila opasnost za njihove živote.

[quote_box_center]

  • Nezadovoljan rješenjem komisije, 40-godišnjak je napao splitski ured tzv. molotvoljevim koktelima i izazvao požar u kojem je izgorjelo stotinjak četvornih metara uredskih prostorija u prizemlju, no nije bilo ljudskih žrtava.
  • U splitskom HZZO-u su rekli da je veći dio dokumentacije sačuvan.

[/quote_box_center]

Nezadovoljan rješenjem komisije, 40-godišnjak je napao splitski ured tzv. molotvoljevim koktelima i izazvao požar u kojem je izgorjelo stotinjak četvornih metara uredskih prostorija u prizemlju, no nije bilo ljudskih žrtava. Vatru su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split za desetak minuta.

Iako to DORH nije naveo, neslužbeno se doznaje kako je I.S. pred HZZO došao s “gajbom” u kojoj se nalazilo ukupno 11 već pripremljenih molotovljevih koktela od kojih je iskoristio četiri. S mjesta događaja je pobjegao automobilom, ali je brzom intervencijom policije zaustavljen i uhićen na Poljudu.

Policiji je priznao kako živi od skupljanja i prodaje PET ambalaže, dok je sucu istrage rekao da bi ponovio sve što je napravio.

U splitskom HZZO-u su rekli da je veći dio dokumentacije sačuvan.

Komentiraj