Najbolji brazilski nogometaš Neymar nastupit će za nacionalnu vrstu na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ali ne i na Copa Americi koja se održava u lipnju ove godine.

Pregovori između Brazilskog nogometnog saveza, Barcelone i Neymara trajali su nekoliko mjeseci i konačno je odlučeno da brazilski majstor nastupi samo na olimpijskim igrama.

Neymar je nedavno izjavio kako želi nastupiti na oba turnira, međutim Barcelona nije željela toliko dugo ostati bez jednog od svojih ključnih igrača. Na Camp Nou strahuju kako bi Neymarovo sudjelovanje na OI i na Copi moglo utjecati na njegovu formu u idućoj sezoni.

“Barcelona je zahvalna Brazilskom nogometnom savezu i predsjedniku Marcu Polu del Neru jer su prihvatili prijedlog da Neymar ovoga ljeta nastupi na OI, ali ne i na Copa America,” poručili su iz redova još uvijek aktualnog europskog prvaka.

Olimpijske igre održat će se od 3. do 21. kolovoza u Rio de Janeiru, dok će Copa America biti od 3. do 26. lipnja u SAD.

Na olimpijskom turniru igraju nogometaši do 23 godine, a svakoj reprezentaciji je dozvoljen nastup tri starija igrača. Neymar, koji ima 24 godine bit će jedan od te trojice u selekciji Brazila. Zlatna medalja na Olimpijskim igrama jedini je trofej koji nedostaje Brazilu. Blizu zlata bili su prije četiri godine u Londonu, ali su u finalu izgubili od Meksika. Brazil će na OI nastupiti u skupini A zajedno s Južnom Afrikom, Irakom i Danskom.

Copa America će se ove godine održati u SAD, a Brazil je u grupi B zajedno s Ekvadorom, Peruom i Haitijem. ‘Selecao’ je osam puta slavio na prvenstvu Južne Amerike, posljednji put 2007. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.