Ministar rada i mirovinskog sustava i član Glavnog odbora SDP-a Mirando Mrsić izjavio je u petak, dan uoči sjednice tog stranačkog tijela, odgovarajući na novinarski upit je li moguće da SDP podrži nekoga drugoga kao mandatara za premijera umjesto Zorana Milanovića, da je Milanović “sadašnji i budući premijer”.

Na pitanje je li moguće da SDP odluči drugačije od HNS-a i ostalih koalicijskih partnera koji su rekli “ne” mogućnosti formiranja tripartitne Vlade SDP-a, HDZ-a i Mosta, Mrsić je rekao da će mediji o tome dobiti izjave nakon subotnje sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Upitan hoće li premijer Milanović uspjeti sakupiti potrebnih 76 potpisa za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje Vlade, Mrsić je odgovorio – “vidjet ćemo”.

Što se tiče mogućih novih izbora, Mrsić je ustvrdio kako su, gledajući sadašnju situaciju, novi izbori najlošije rješenje, pa bi trebalo učiniti dodatne napore da se formiraju Sabor i Vlada.

U vezi izjave HDZ-ova predsjednika Tomislava Karamarka da “Vlada uvodi puzajući državni udar”, Mrsić je rekao kako bi o tome trebalo pitati Karamarka.

Mrsić je na novinarska pitanja odgovarao uoči dodjele nagrada pobjednicima projekta “Hrvatska pamet Hrvatskoj” u organizaciji Poslovnog dnevnika.

Komentiraj

FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.