Rusija je iznijela konkretan prijedlog o prekidu vatre u Siriji i očekuje američki odgovor, rekao je u četvrtak, na početku sastanka s američkim kolegom Johnom Kerryjem, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Iznijeli smo prijedlog o prekidu vatre koji smatramo vrlo konkretnim”, kazao je Lavrov na početku bilateralnog sastanka u Muenchenu, a prije sastanka članova Međunarodne skupine za potporu Siriji koju čini 17 zemalja i tri multilateralne organizacije (ISSG).

“Očekujemo američki odgovor prije nego što ga iznesemo pred članovima ISSG-a”, dodao je.

Kerry je istaknuo da će se razgovarati “o svim aspektima sukoba u Siriji”, nakon što su Amerikanci oštro kritizirali ruska bombardiranja pobunjeničkih položaja u Alepu, čime pružaju potporu vladinim snagama.

“Naravno, u određenom trenutku želimo razgovarati i o tomu na koji će se način onamo dopremiti humanitarna pomoć”, kazao je Kerry.

Komentiraj

FOTO:EPA/ENNIO LEANZA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.