Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač na upite hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, u petak je izjavio kako je već ranije rekao da će o tome izvijestiti kada bude vrijeme, a vezano za razgovore HSS-a sa SDP-om i HDZ-om rekao je kako je normalno i legitimno da stranke razgovaraju prije izbora.

“Rekao sam da ću to reći kada dođe vrijeme”, rekao je Kovač o eventualnoj kandidaturi, a na pitanje prikupljaju li se potpise za njegovu kandidaturu za predsjednika HDZ-a rekao je da neki ljudi prikupljaju potpise, no da ne zna točno koji.

U vezi s razgovorom predstavnika SDP-a s HSS-om, te na upit hoće li HDZ ostati bez tog partnera, Kovač je rekao da i HDZ razgovara s HSS-om, naglasivši kako je normalno da stranke razgovaraju uoči parlamentarnih izbora.

“Pa i HDZ razgovara s HSS-om, normalna je stvar da stranke razgovaraju, izbori se približavaju. Prema tome, legitimno je da se vode razgovori i HDZ će razgovarati, pa i s HSS-om”, izjavio je novinarima ministar Kovač koji je u Zagrebu sudjelovao na konferenciji predstavništva Europske komisije u Zagrebu “Tri godine poslije –  Schengen kao sljedeći izazov”, u povodu obilježavanja treće obljetnice članstva Hrvatske u EU.

Komentiraj

FOTO:: Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.