Predsjednik saborskog odbora za branitelje i zastupnik stranke Bandić Milan 365 Miodrag Demo gostovao je u petak u Dnevniku N1 televizije, gdje je rekao kako nitko nije zastupao branitelje prilikom donošenja proračuna.

“Svi ministri donose proračun, a ministra branitelja nema. Za to su kriva prva tri čovjeka, premijer i njegov prvi i drugi zamjenik. Ništa nismo dobili, dobili smo proračun koji je radila bivša vlast”, poručuje Demo. Kaže da je analizirao proračun. “Izgleda da sam ostao posljednji Mohikanac koji se brine o pravima hrvatskih branitelja”, ističe.

Demo kaže kako je u proračunu 34 milijuna kuna uštede na braniteljima, a da bi se to izvršilo u ovoj godini, mora se mijenjati zakon o pravima branitelja, što on, ističe, neće dozvoliti. Na pitanje hoće li dići ruku za proračun, odgovara: “Neću dići ruku ako se budu dirale invalidnine hrvatskih branitelja”.

U posljednjih nekoliko dana Hrvatska je dobila čak devet kandidata za ministra branitelja, a Demo kaže kako je sve postalo jako neozbiljno. “Je li slučajno ili namjerno, ne znam”. Ističe i kako podržava Milijana Brkića, koji je operativno sposoban da vodi Ministarstvo, kaže kako će dići ruku jedino za Brkića ističući kako ne bi bio dobar čovjek ako pogazi svoju riječ. “Napravili smo standard hrvatskih branitelja u Zagrebu i branitelji u Zagrebu nemaju problema”, dodaje.

Premijer Orešković pozvao je i jkavnost da predloži kandidata za ministra branitelja, a Demo kaže kako ‘ulica ne može nikoga predlagati’. O današnjem postupku MOST-a u Saboru Demo kaže kako samo pokazuje koliko su neiskusni na političkoj sceni. “Velika je razlika voditi sustave, od vođenja gradova i malih sredina. Treba im se dati vremena da se prilagode. Mora postojati čvrsti sporazum od sve 3 opcije, a one su Most, Domoljubna koalicija i stranka Milana Bandića”, kaže.

Zaključuje kako će sve biti jako dobro kada Tomislav Karamaro, Božo Petriv i Tihomir Orešković iskristaliziraju svoje odnose.

Komentiraj